• ICT in de scheepvaart is een vak apart. Denk aan de beperkte Internet mogelijkheden, het oplossen van storingen aan boord, wisselende bemanningen van diverse nationaliteiten... Veel produkten en diensten die aan de wal prima voldoen zijn aan boord niet of lastig te gebruiken. Toch zijn er ook in de scheepvaart-ICT voortdurend nieuwe ontwikkelingen. Sommige succesvol, andere minder. Pigmans Advies volgt deze ontwikkelingen en houdt u door middel van deze news service op de hoogte. Makkelijk toch!

Globewireless gekocht door Inmarsat

Inmarsat heeft nu ook Globewireless opgekocht. Daarnaast is een strategische samenwerking met Astrium aangekondigd. Astrium is de grootste re-seller van Inmarsat en omvat grote namen uit het verleden, zoals Telenor, France Telecom, Vizada en Marlink. Het lijkt mij niet bevorderlijk voor de klant. Zo verdwijnt het laatste stukje concurrentie op prijs (voor zover daar de laatste jaren nog sprake van was). En doordat vermoedelijk ook de aanvullende diensten van Globewireless en Inmarsat in elkaar geschoven zullen worden, verdwijnt ook daar een prikkel voor Inmarsat om de dienstverlening te verbeteren met aansprekende diensten.

Het lijkt er op dat Inmarsat zich helemaal gaat focussen op haar Vsat-dienst die in de loop van 2015 beschikbaar komt. Dat is geen goed nieuws voor de goedkopere Satcom-diensten die voor veel schepen prima volstaan.  

John Pigmans / 29 januari 2014

Last modified on woensdag, 29 januari 2014 15:55

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Pigmans Advies | Uw persoonlijke IT manager

 

Ga naar boven